Sunday, 6 January 2013

Kisah Meyya Si Gadis Blogger


ffffAssalamualaikum . hye peeps ! :) urm . blog mia da jadi mcm dulu balek . huhu . tak kesah lah , janji boley dibaca kan ? urm . okayy . actually . sebelom neh mia ad story mory pasal sape mia and hidup mia mcm mana tak ? takde rasanya kan . huh . firstly , just nak cakap . nie second blog mia . blog yg dulu . ad lagi . cuma jarang update dah . huhu . okayy . Lets read ! 

About Me and My Family !

Nama sebenar mia dalam No Ic and surat beranak adalah Nur Emillya Binti Shapiee . Mia dilahirkan di Hospital Batu Pahat Johor . Mia dilahirkan pada 7 March 1995 . Hari Selasa pukul 1.05 ptg . Mia tinggal di Rs 52 , Lorong Wan Chik , Jalan Salleh , 84000 , Muar Johor . Kalau ada sape-2 nak anta rombongan meminang nanti , make sure ingat taw alamat neh ! hehe . gurau jep . Al maklum lahh . Ada 4 orang lagi adek beradek mia yang masih single . opss . hehe . Mia ada 5 orang adik beradik  . Semua perempuan . hehe . tapi mcm lelaki . hihi :) akak mia yg sulong namanya Nur Suhaila or Ella - 25 tahun - . Yang kedua Nur Diana or Nana - 23 tahun - . Yang ketiga Nur Farzieha or Zieha - 20 tahun - . Yang keempat guess who ? hehe . of coz lah mia ! Nur Emillya or Mia - 18 tahun . erkk , tak caya da 18 tahun >,< , and yang last sekali adik mia Nur Ellyanie or Yanie - 17 tahun - . okayy . Mia ad seorang ayah yg terhebat dalam keluarga mia , namanya Shapiee Bin Hashim - 55 tahun . Beliau seorang Pegawai Bomba yang cemerlang dan berdedikasi dalam kerjanya . Selalu dapat pingat kecemerlangan dalam Jabatan Bomba Dan Penyelamat Muar . Dy seorang yg cool , tapi ada masa dia akan tegas dengan anak-2 perempuannya . Mia sayang ayah sangat-2 . Bersyukur coz masih ada tempat bergantung :) . Dan nie pula mama mia . Namanya Asiah Bte Mahat . Berumur 55 tahun juga . sebaya dgn ayah :) hehe . Mama seorang surirumah yg bertanggungjawab sangat-2 , selalu jaga makan minum suami dan anak-2 nya . jaga pakaian kami anak beranak . dan mama lah tempat mia bermanja , selalu peluk dia kalau tengah baring ngn dia . Mama seorang yangg sangat garang dan kuat membebel ,  hehe . tapi mia syg mama sangat-2 ! :) . okayy , tak lupa jugak . Abg Ipar mia , Mohd Izwan Bin Mohd Amin . Berumur 27 tahun . Abg Ipar mia neh da kwen ngn kak long mia  . - Nur Suhaila - dan dikurniakan anak yg comel . Mohd Rayyan Danial yg berumur 1 tahun 1 bulan skrg . Nie lah anak sedara mia yg paling comel and paling mia syg . hehe ;) mia hidup dalam keluarga yang sederhana jep . so , da conclusion is I Love My Family Very Much! .


 About My Behavior and Attitudes !

okayy now . straight to da point . urm . perangai and sikap yang ada dalam diri mia neh adalah mia sebenarnya seorang yang panas baran ( tahap gaban ! ) . kepala berangin . tak suka terima nasihat orang lain pendirian tak tetap , manja ( opss  ! hehe ) , suka diberi perhatian , kuat merajuk , sensitif , pembersih ! ( paling benci kekotoran ) and lastly suka berkawan ! tak kesah lah kalau orang cakap perempuan yg panas baran neh lelaki tak suke . mia tak peduli . itu lah diri mia yg sebenar . mia tak suka jadi diri orang lain hanya untuk buat orang suka kat mia . thats hipokrit okay ! I hate It ! lebih baik jadi diri kita yg sebenar dari jadi diri orang lain kan ? ;) nie lah perangai mia yg agak terok . hehe . mia tak tahu nape mia neh panas baran sgt  , maybe ikot mama kowt , yela . anak-2 perempuan nyaa semua panas baran . hehe . sampailah bila kat sekolah . bila mia da mengamok , semua takut . amboii . dorg ingat aku neh singa betina ke ? huh . okayy , rasnaya dah cukup tuh . takley ctew lebih-2 , kantoii lah nanti . dah takde sape nak mia lagi nanti kalau dorg tahu mia mcm mana . hehe . kena secret ! hoho .


 About My Life !

Okayy , now about my life pulak ! Sebenarnya tujuan mia ber-blogging nie just untuk mia luahkan semua masalah , semua ujian , dugaan dan cabaran yg mia kena tempuh setiap hari yg telah diberikan oleh ALLAH s.w.t . kadang-2 mia rasa , dan berfikir , kenapa mia yg kena tempuh ujian neh ? dan kadang-2 mia rasa tak kuat dah nak tempuh semua ujian yg ALLAH bg kat mia . pelbagai dugaan yg telah diberikan oleh ALLAH dalam hidup mia . Mia tahu Allah saja nak uji ketabahan dan kekuatan hambanya dalam menempuh ujian yg DIA beri . tapi mia dah redha dengan semua yg berlaku :) kadangkala mia tak suka crita kat orang lain probs mia . mia tak percaya yg orang lain boleh faham masalah mia . huh . thats why mia lebih suka duduk sorg-2 dalam bilik , on laptop , sign in blogger . and then create a new post and publish ! hehe . Blog adalah tempat mia baca entry dari followers mia , tempat mia berkongsi pendapat , share masalah , share info dan sebagainya . mia suka dgn dunia blogger . Act , dulu masa sekolah , Mia paling minat subjek Bahasa Melayu . mia suke baca novel and buat karangan . thats why lah blog mia neh da mcm buku karangan kan ? hehe .  mia suka Berimaginasi Dan Berkhayal . hehe . orang cakap tak elok byk berimaginasi and berkhayal kan ? tapi pada mia . neh lah cara mia kluarkan idea-2 mia . mia suka dgn cara mia . hehe . sape tak suke da ! :P Okayy . da tuh jela ,. lets see da pictures pulak !  mia da penad . malas nak tulis lagi . hehe . nanti kita smbg lagi k ! byee guys . ! Assalamualaikum :)

Happy Family !

Nur Emillya a.k.a Mia
My Luvly Family

mia and kak uda - zieha -

ohh 3 dara ! hehe

Kami Berempat !




 si baby yg comel ! MRD !


Kak long , Abg Long and their son !





written by : Nur Emillya . All copyright and Reserved .
Dah Baca ? Suka ? Like Jep :)

No comments:

Post a Comment

Hi ! dah baca ? best ? komen lah sepatah dua kata . hehe . thanks :)

Hak Milik Mutlak Nur Emillya . All copyright and Reserved